Dificultăți financiare și o căsnicie la un pas de destrămare

casosreais-marciaarturDeși totul pare să decurgă bine într-o căsnicie, sunt situații care apar și te pun la încercare. În acel moment, orientarea potrivită poate să facă  diferență între o căsnicie eșuată și una restaurată.

Marcia și Artur s-au căsătorit fiind foarte tineri și relația lor a mers bine întotdeauna. Exista dialog și înțelegere, lucruri fundamentale într-o căsnicie realizată. Cu toate acestea, printr-o decizie greșită, căsnicia lor a ajuns în pragul destrămării.

“Eram o persoană tristă și nesigură. Nimic nu-mi umplea interiorul și aveam de asemenea probleme familiale, și anume în căsnicia părinților mei. Pe măsură ce creșteam, aceste situații m-au dus la unele revolte” admite Marcia.

Când s-au căsătorit, Marcia avea 20 de ani și Artur 21. În perioada dintre relația de iubire și căsătorie, totul a decurs bine, până într-o zi, când o decizie a Marciei a dus la apariția problemelor.

“O decizie pe care am luat-o în privința finanțelor a făcut ca să apară problemele în căsnicia noastră, care pe parcurs au dus la ruptura relației noastre. Greutățile prin care am trecut s-au extins pe o perioadă mai mare de timp și au avut implicații în totul în viața noastră. Ajunsesem să fim limitați” adaugă ea.

Artur admite că nu reușeau să se descurce cu schimbarea obiceiurilor pe care le cerea o viață cu greutăți financiare.

“Aveam o viață fără greutăți, puteam să mergem în vacanțe unde voiam. Din cauză că planurile noastre nu se concretizau așa cum voiam și în timpul stabilit, situația financiară s-a înrăutățit și au apărut problemele. Toate acestea au afectat relația noastră pentru că eram obișnuiți să avem altă viață decât cea cu atâtea limite financiare” mărturisește Artur.

Lupta pentru refacerea căsniciei

În perioada în care căsnicia era în pragul destrămării, Marcia a hotărât să meargă la Centru de Ajutor ca să caute o soluție.

“Am căutat ca mai întâi interiorul meu să fie transformat și după aceea am luptat pentru căsnicia mea, pentru că știam că aveam multă nevoie de ajutor. Am participat la slujbe pentru schimbarea situației noastre, ne-am unit și am hotărât să învingem acea barieră și la puțin timp căsnicia noastră a fost refăcută” subliniază  tânăra.

Pentru Artur, Centrul de Ajutor, pe lângă ajutorul dat pentru salvarea căsniciei l-a ajutat orientându-l și motivându-l ca să progreseze în afacerea lui.

“Am învățat cum puteam să ieșim din situația financiară în care eram. Lucram pebtru alții, dar am hotărât să-mi fac firma mea proprie în sectorul iluminării. Acum lucrăm cu diferite proiecte și reprezentăm câteva mărci în exclusivitate.

Reușesc să-mi dedic timp pentru firmă și pentru familie și problema financiară pe care o aveam s-a rezolvat. Viața noastră merge pe calea cea bună” spune Artur.

“Avem o viață stabilă, am un serviciu bun în domeniul marketingului digital, și viața noastră a fost transformată” concluzionează Marcia.

Marcia și Artur, CdA Portugalia