Ea a fost în comă timp de 24 de zile

În februarie, 2016, soția operator stivuitorului, Edson, în vârstă de 42 de ani, a suferit un accident de mașină.

Analistul de credite, Zilda, în vârstă de 39 de ani, se întorcea de la o întâlnire pentru femei realizată la Templul lui Solomon din Brazilia, când s-a întâmplat ceva neașteptat.

„În acest accident, ea a fost aruncată afară din mașină și, pe lângă mai multe vânătăi și scalpul rupt, avea bazinul fracturat. A fost supusă unei intervenții chirurgicale și a avut un fixator ”, detaliază Edson. 

Prima tomografie efectuată în ziua accidentului nu a diagnosticat
nicio leziune pe creier. Cu toate acestea, patru zile mai târziu, la îndepărtarea sedativelor, neurologul a observat că Zilda nu s-a trezit. El a repetat tomografia și a constatat că a existat un traumatism cranian și că moartea creierului ar putea avea loc în orice moment.

„Doctorul a spus că va trebui să fie supusă unei alte intervenții chirurgicale cu risc ridicat și, dacă va supraviețui, va trăi vegetativ”, își amintește Edson.

ȘASE LUNI

„Opreația a durat nouă ore. Soția mea a petrecut 24 de zile în comă, două luni la terapie intensivă și șase luni la spital. La început, reacția mea a fost una de îngrijorare, care de-a lungul zilelor s-a transformat în teama de a nu o pierde. De fiecare dată când suna telefonul, inima dispera și gândul era că ea nu a rezistat.” 

Într-o noapte, acasă și cu inima grea, Edson a făcut o rugăciune sinceră către Dumnezeu. „I-am spus lui Dumnezeu că mi-e teamă, dar știu că Duhul Său îmi va da pace. Voiam doar să am încredere în El, să nu murmur deloc”. Își amintește că, a primit imediat răspunsul: 

„Parcă Domnul Iisus ar fi fost față în față cu mine spunând: „Nu am promis că voi fi cu tine toate zilele vieții tale până la sfârșitul lumii?” (Matei 28:20). Sunt cu tine aici și sunt și cu ea acolo. Te-ai gândit că în cel mai rău moment din viața ta, o să vă părăsesc?” Apoi, în același timp, m-am ridicat fără nicio frică. Eram sigur că, totul se va termina bine”.

CREDINȚA, CA SINGURA OPȚIUNE

Edson și-a pus toată încrederea în Altar. „Eram partea conștientă a soției mele și eram sigur că Dumnezeu îmi va onora Credința. Îmi amintesc că am urcat duminică dimineața pe Altar cu fiica noastră, plângând, dar când am coborât, Dumnezeu a spus că, de atunci va fi cu ea. După aceea, soția mea s-a trezit”, relatează Edson.

Totuși, credința și încrederea trebuiau exercitate. Când a ieșit din comă, Zilda și-a recunoscut doar soțul și propriul tată. De asemenea, a contractat meningită și a avut unele complicații. Cu toate acestea, Edson spune că, nimic nu l-a zguduit.

„În timpul spitalizării, soția mea a trebuit să învețe totul din nou: cum să mănânce, să se plimbe și să vorbească. A urmat tratamente cu un kinetoterapeut, logoped, nutriționist și terapeut. Timp de șase luni, am fost să o vizitez în fiecare zi și am văzut cu ochii mei acțiunea lui Dumnezeu. Am uns-o cu ulei sfințit și mă rugam pentru ea la slujbele de duminică. După ce a fost externată din spital, a folosit un scaun cu rotile, dar doar o săptămână.” 

Edson și-a manifestat pe Altar credința și încrederea în Dumnezeu, și-a uns soția cu mir sfințit și s-a rugat în favoarea familiei

RĂSPUNSUL

Sănătatea Zildei a fost complet restaurată și a rămas însărcinată la o lună după ultima intervenție chirurgicală pentru repararea craniului (cranioplastie).

Astăzi Edson sărbătorește faptul că are o familie unită și fericită:
„înainte de accident, noi deja L-am slujit pe Dumnezeu ca lucrători
și rămânem fermi în certitudinea că Duhul Sfânt este alături de noi în tot și că toate lucrurile cooperează pentru binele celor care Îl iubesc pe Dumnezeu”. Ei înțeleg că este nevoie de credință pentru a-i susține în zilele dificile.

„Credința nu mi-a permis să-L interoghez sau să-L învinovățesc pe Dumnezeu sau pe oameni pentru ceea ce s-a întâmplat. Credința mi-a amintit de Cuvintele și minunile pe care numai Domnul Iisus are puterea să le îndeplinească ”, încheie el.î