„Viața mea este plină!”

În ciuda faptului că a crescut într-o familie bine structurată, lipsa de afecțiune care a condus-o pe Rita la depresie a venit din copilăria fără afecțiune din partea părinților ei.

Rita a crescut fără să știe ce înseamnă să primești afecțiune. Ea credea că pentru a fi o fiică bună, notele bune sunt suficiente, așa că obiectivul ei de viață s-a bazat pe asta. Până în ziua în care golul a devenit atât de mare și s-a trezit în fundul puțului.

ABSENȚA DRAGOSTEI PĂRINTEȘTI

„Am crezut că nimănui nu îi placea de mine, pentru că părinții mei nu au fost niciodată oameni afectuoși, de a dărui afecțiune și așa mai departe. Eram o familie mică, dar nu exista o legătură profundă. Chiar reușisem, am luat note bune, am avut succes în acest aspect, dar nu avea deloc sens.”

GOL ÎN SUFLET

„M-am simțit goală, de parcă lipsea ceva. Am încercat să găsesc un răspuns la asta, dar nu l-am putut găsi. Studiile nu m-au umplut, mă închideam în camera mea, voiam doar să fiu în întuneric… era o durere în mine, o tristețe profundă, voiam să găsesc ceva care să mă umple.”

A TERMINA CU TOTUL

Cu un gol și un țipăt în suflet, Rita a ajuns la concluzia că nu merită să trăiască: „Nu știam cui să-i cer ajutor. Am încercat să mă sinucid…. Am luat o mulțime de pastile. Nu mai suportam să trăiesc închisă în mine. Doar plângeam. Mă gândeam doar la cum nu am putut fi fericită.”

VIAȚĂ NOUĂ

Prin intermediul iubitului ei, acum soț, Rita a cunoscut locul unde a găsit ajutorul pe care îl căuta: „El a fost cel care m-a adus pentru prima dată la Locașul Duhului Sfânt. Când am intrat acolo mi-am dat seama că acolo era ceva diferit. Am decis că este oportunitatea mea de a mă schimba, m-am căsătorit și astăzi sunt total diferită”, spune astăzi o nouă femeie. Sunt lucruri pe care nu le putem schimba în viața noastră, pentru că s-au terminat, dar putem să luăm greșelile trecutului și să învățăm să facem lucrurile altfel și să mergem mai departe. Suntem foarte fericiți, sunt sănătoasă, în ciuda faptului că în familia mea sunt istorii de boli ereditare, sunt fericită, viața mea este plină”, conclude ea.