“Am crescut chinuită, cu complexe și traume”

delcyMediul familial în care creștem are destul de multă influență asupra genului de om care devenim. Dacă nu există o orientare corectă, riscăm să facem alegeri greșite și să comitem aceleași greșeli pe care le-am trăit în casă.

Delcy a dus o viață chinuită și nefericită, în mare parte din cauză că s-a născut și a crescut într-un nucleu familial distrus. Mama ei avea o relație cu un bărbat mai în vârstă și căsătorit și acest lucru contribuia la instabilitate și nesiguranță în sânul familiei.

Pe măsură ce creștea, Delcy a devenit o tânâră tristă, goală pe dinăuntru și foarte nervoasă. A avut mai multe vicii și depresivă fiind, la 16 ani a avut o relație nepotrivită.

“Am crescut cu complexe și traume. Eram o tânără care trăia tristă și am fost cu un băiat căruia nu-i plăcea de mine. Mă trata rău și discuțiile erau constante. Între timp am rămas însărcinată și am avut un copil, dar viața mea nu s-a îmbunătățit, din contră” povestește ea.

Obosită de suferință, Delcy a permis să crească înăuntrul ei un sentiment de răzbunare. “Acum este rândul meu să fac bărbații să sufere” a hotărât ea. Cu această hotărâre, a avut mai multe relații cu diferiți bărbați, dar nici una nu a dus la un rezultat.

Depășirea suferinței

După ce s-a întors să trăiască cu tatăl copilului ei, și-a dat repede seama că făcuse o greșeală, pentru că primea doar dispreț, maltratări și singurătate.

Din cauza diferitelor probleme din casă, Delcy credea că nu mai exista soluție ca să-și îndrepte viața și se gândea doar la moarte, până când s-a hotărât să meargă la Centrul de Ajutor (CdA) și acolo și-a dat seama că era posibil să-și depășească suferința.

”La CdA am fost eliberată de viciile care făceau parte din cotidianul meu și treptat am scăpat de toată suferința.

Azi mă valorizez, trăiesc bine cu familia mea și am învins toate complexele și traumele. Am renunțat la gândurile de sinucidere și în prezent vreau să trăiesc pentru că am pace în viața mea și sunt fericită!” afirmă tânăra.-Delcy Fernandes