”Nu puteam să stau o zi fără să beau sau să folosesc droguri”

Regiane Matos a crescut frecventând Centrul de Ajutor, dar, pentru că avea o concepție greșită despre ceea ce este fericirea, s-a decis să o caute în plăcerile carnale.

Deși copilăria ei a fost liniștită, faza de adolescență a fost plină de provocări. “Am început să mă anturaje care mamei mele nu-i plăceau, să consum țigări, pentru că mă simțeam mai bine văzând că celelalte fete fumau și doream să fiu una dintre ele. Am vrut să cunosc “fericirea”, așa că nu am mai continuat să merg la Biserică,” spune ea.

Regiane a avut mai multe relații frustrate și multe experiențe dureroase. “Am cunoscut petrecerile rave, eram dependentă de alcool și nu putea trece o zi fără să beau. În plus, am început să fumez marijuana șu nu puteam să stau o zi fără să folosesc droguri”, mărturisește ea plângând.

Astfel, Regiane a devenit o persoană deprimată și a ajuns în punctul de a bea ca să poată dormi, totul pentru a încerca să scape de realitate. “Până în ziua când am avut o aritmie cardiacă și aproape muream în brațele mamei mele. Ea s-a rugat cu toată credința, dar chiar și așa, nu am renunțat la viață greșită” spune ea.

Pentru a înrăutăți situația, Regiane s-a combinat cu un tânăr care a abuzat-o fizic și verbal. Când a rămas însărcinată, nu a mai putut să trăiască în acea situație. Atunci a încheiat relația și la puțin timp după aceea a rămas șomeră. A devenit o mamă singură și și-a pierdut încrederea în relații.

Hotărâre: “După ani de suferință, fiul meu m-a chemat să merg la Biserica care mama mea o frecventa” spune ea, adăugând că acela a fost momentul în care a decis să se întoarcă la Centrul de Ajutor și a început să frecventeze slujbele de dezlegare, hotărâtă să-și schimbe viața. “Am urmat fiecare învățătură și am trăit fiecare zi ca fiind ultima oportunitate a mea. După numai patru luni, m-am eliberat de tot ceea ce mă chinuia”, spune ea fericită.

Astăzi, Regiane este o persoană transformată și fericită, pentru că a descoperit că adevărata fericire se află în Dumnezeu. Acum are pace în interiorul ei, nu mai simte nevoia să bea sau să folosească droguri, ea este o persoană completă.- Regiane Matos