”Violată la 13 ani”

Am fost abandonată  de mama mea când eram bebeluș. Am stat într-un orfelinat până la doisprezece ani, când am fost adoptată de o familie  în care am fost ținta primului viol.

Aveam treisprezece ani când, într-o dimineață, când soția tatălui meu vitreg era la muncă, m-am dus în cameră să hrănesc bebelușul și tatăl râzând, a început să pună mâna pe corpul meu, și mi-a spus să mă întind în pat. Am ieșit de acolo în fugă, cu bebelușul în brațe” își amintește Erica.

În dimineața următoare, când tatăl vitreg s-a trezit, a căutat-o și a amenințat-o. “M-am uitat la el speriată. Picioarele nu mă mai ascultau. El s-a uitat fix în ochii mei și mi-a spus pe un ton amenințător să nu spun nimănui. De multe ori mi-am plecat capul, afirmând că nu voi spune, pentru că eram îngrozită” mărturisește ea.

În aceeași zi, Erica a încercat să se sinucidă. “Nu am reușit și mă gândeam că nu eram bună nici ca să mor. Câteva zile mai târziu, o profesoară m-a căutat ca să știe de ce eram atât de agresivă. După multe încercări, ea mi-a câștigat încrederea și m-am deschis față de ea. Într-o zi, când m-a simțit mai puternică, am făcut o scrisoare de mulțumire către acea profesoară și mama mea a descoperit totul” mărturisește Erica. Dar, în loc s-o ajute, mama s-a întors împotriva ei și a făcut-o să se simtă vinovată de ceea ce se întâmplase.

“Mama a spus că îi distrusesem căsnicia și m-a dat afară din casă. Am ieșit umilită, distrusă, simțeam dureri în părțile intime când făceam baie și îmi era scârbă de mine. Am făcut depresie și am încercat să mă sinucid din nou”.

Am iertat și am mers înainte. Cu toate acestea, o femeie care lucra în acea casă a primit tutela Ericăi și cumnata ei a invitat-o pe tânără să cunoască lucrarea Centrului de Ajutor. “La început nu voiam să merg, dar frecventând slujbele, am primit o îndrumare de la preot ca să-l iert pe agresorul meu. Am fost reticentă, pentru că el îmi distrusese viața, dar am văzut că aceea era singura cale de ieșire” explică Erica.

Atunci, Erica a hotărât să pună o piatră peste trecutul ei și să-L caute pe Dumnezeu. “Am participat la slujba pentru Vindecarea Interiorului” unde am fost vindecată.” În prezent ea este absolventă a Pedagogiei, are studii postuniversitare în psihopedagogie și afirmă că este o femeie sigură. “Am intrat în grupul Godllywood, care m-a învățat să fiu o femeie adevărată, care se iubește și se valorizează. Mi-am făcut lucrarea pentru terminarea cursului, în care am scris despre felul în care am învins” încheie tânăra care azi ajută femeile care sunt victime ale abuzului sexual.