”Am încercat să mă sinucid la 14 și 18 ani”

Aparent, eram un copil fericit, care avea o familie structurată.

“La școală eram exemplară, aveam mulți prieteni și o viață stabilă. Financiar, exista stabilitate, pentru că tata îmi dădea tot ce voiam.

Rezumând, eram o familie fericită, până când au început  să existe niște conflicte în mijlocul familiei și situația financiară a fost atinsă.”

Această situație a afectat-o foarte mult pe Vania. “Am devenit o tânără revoltată, cu stimă de sine scăzută, uram tot și pe toți și am încercat să mă sinucid la 14 ani. Cu trecerea anilor, situația s-a înrăutățit. Mama s-a îmbolnăvit și simțindu-mă incapabilă în mijlocul acelei situații, m-am refugiat în alcool, pierdeam nopțile în discoteci, care pentru mine erau ca o consolare. M-am învăluit din ce în ce mai mult cu aceste lucruri, încât ajunsesem să ies noaptea de joi până duminică.”

A ÎNCERCAT SĂ SE SINICIDĂ.  “Am încercat să mă sinucid din nou la 18 ani. Mă gândeam să termin cu viața, pentru că credeam că nu mai merita. În acea perioadă, eram o persoană mâhnită, egoistă, mândră, rece și revoltată, care nu se uita la mijloace ca să-și atingă scopurile. În plus, eram neîncrezătoare, stima de sine era scăzută, eram dușmănoasă, simțeam un gol profund și multă tristețe…dar, un detaliu: masca că totul era bine, continua să fie  tipărită pe fața mea.

ÎNTÂLNIRE ELIBERATOARE. “După ce am cunoscut Centrul de Ajutor Spiritual, totul s-a schimbat! Am învățat cum să-mi folosesc credința și o fac până în ziua de azi. Am respins tot ce îmi făcea rău, am avut o întâlnire adevărată cu Dumnezeu și azi sunt o tânără schimbată. Îl iubesc pe Dumnezeu șimă iubesc în așa fel încât nu aș mai avea curajul să fiu din nou cine eram și cu atât mai puțin să-mi pun capăt vieții. Azi, am visuri și obiective pentru care lupt. Am o familie minunată și o fericire care vine din interior și se exteriorizează în fiecare zi”  încheie Vania.

Vania C.