Sali Maria a trecut prin multe dificultăți și lupte până a ajuns să aibă viața fericită pe care o trăiește astăzi

Invitată de soțul ei, Sali Maria a ajuns la Locașul Duhului Sfânt în anul 2009. Soțul ei avusese o problemă la picior din cauza căreia nu putea să meargă bine și să lucreze. Într-o zi, când erau acasă și se uitau la televizor, a început emisiunea de la Locașul Duhului Sfânt și soțul i-a spus imediat că trebuie să ajungă în acel loc ca să fie vindecat.

Prima minune. Așa cum el a spus, s-a și întâmplat. „Noi am mers la Locașul Duhului Sfânt și după ce am intrat pentru prima dată, niciodată nu am mai lipsit. La slujbă, a venit în mintea mea un gând: că mi-am găsit locul, că acolo era locul potrivit pentru mine. Nu știu de ce m-am gândit așa, eram pentru prima dată acolo, tocmai ajunsesem, dar am avut acea experiență chiar din primul moment. La prima slujbă, soțul meu a fost vindecat de problema la picior.”

Obiceiuri vs credință. „Timpul trecea și aveam multe dificultăți în a înțelege ce era predicat. Aveam multe obiceiuri religioase și nu știam cum să procedez corect, pentru că toată viața mea fusesem învățată într-un alt fel. Participând la slujbe, am început să înțeleg că majoritatea lucrurilor pe care le făceam nu erau scrise în Cuvântul lui Dumnezeu. Din contră, Cuvântul condamna unele dintre acestea. Dar, aveam o încredere atât de mare în ceea ce spunea preotul pe Altar din Cuvântul Sfânt, încât nu am avut nicio îndoială atunci când dânsul mi-a spus să renunț la ceva ce era greșit sau să încep să fac ceva despre care Dumnezeu spune că este corect.

Botezul în Apă, începutul unei vieți noi. Așa a fost când am înțeles ce este Botezul în Apă și Zeciuiala. Prima dată, când am auzit despre botez, nu am înțeles despre ce era vorba, pentru că nu fusesem învățată. Totuși, am luat decizia să mă botez. Cu timpul, am înțeles mai bine că Botezul în Apă nu înseamnă doar să intru pur și simplu într-un bazin cu apă, ci să intru acolo cu viața cea veche și să ies o făptură nouă. Atunci am avut un botez adevărat. 

„Am perseverat.” Având multe piedici ca să fie cu adevărat eliberată de ce era rău, în principal din cauza că auzea ce vorbea părintele la slujbă, dar nu înțelegea, dna Maria a ales să persevereze.  „Pur și simplu nu puteam înțelege. Astăzi, eu știu că era un rău care bloca mintea mea și urechile mele, pentru că eram la slujbă, dar învățăturile nu intrau în mintea mea. Dar, eu nu am renunțat. Am perseverat, Îi ceream lui Dumnezeu să mă ajute să-mi lumineze mintea, Îi spuneam că doresc să înțeleg, și cred că această sinceritate m-a salvat.”

Cea mai bună alegere. La un moment dat, soțul Mariei, care a făcut primul pas către venirea lor la Locașul Duhului Sfânt, și apoi a convins-o și pe ea să i se alăture, a zis: „Eu te-am dus acolo, acum eu te voi scoate de acolo”. Și a pus-o pe Maria să aleagă între el și biserică. „Eu, pur și simplu i-am zis că Îl aleg pe Dumnezeu și el nu a mai zis nimic. Nici nu și-a mai făcut probleme de mine.”

Influențele negative. Eu am perseverat în credința mea, am auzit de multe ori că unde mergeam era “un loc de pocăiți”, că nu era potrivit pentru mine, dar schimbarea care s-a întâmplat în interiorul meu dovedea că eram la locul potrivit. Nimeni nu m-a putut ajuta înainte, nici religia mea, nici familia, nici prietenii. Doar când L-am cunoscut cu adevărat pe Dumnezeul Cel Viu și mi-am predat viața (atât de mică în ochii mei, dar atât de prețioasă în ochii lui Dumnezeu) Lui, El a făcut o lucrare extraordinară în mine.

Scopul. Astăzi eu mi-am pus viața la dispoziția lui Dumnezeu, ca să ajut mai mult la dezvoltarea Lucrării Lui. Chiar dacă nu știu bine să citesc și să scriu, acest lucru nu contează pentru mine, pentru că Dumnezeul meu mă poate folosi așa cum eu sunt.