12 ani de violență

“Viața mea era complet distrusă, pentru că eram o femeie frustrată, tristă și nervoasă, din cauza problemelor pe care le aveam în căsnicie. Sufeream cu violență domestică și cu trădările soțului meu.

Ca și consecință a familiei mele complicate, nu aveam răbdare pentru a avea grijă de copii mei și m-am gândit de mai multe ori să îmi iau propria viață. Au fost 12 ani de suferință și nu reușeam să văd o luminiță măcar la capătul tunelului!

În afară de asta, aveam multe probleme economice, pentru că soțul meu a fost de mai multe ori fără loc de muncă și eu era singura care munceam. Au fost momente când nu aveam bani ca să cumpăr să dau de mâncare copiilor mei!

Când soțul meu mă lovea, eu mă uitam la copii mei și îmi aduceam aminte de trecutul meu, când vedeam pe tatăl mei, care era alcoolic, lovind pe mama mea. Cum a crescut în mijlocul violenței, nu vroiam ca și copiii mei să treacă prin același lucru. Din acest motiv, am început să cred că divorțul era cea mai bună soluție, doar că în momentul în care am spus soțului meu despre intenția mea, el a devenit mult mai violent, aducându-mi aminte de știrile pe care le vedeam la televizor, în care soțul omora soția, pentru că nu accepta ca ea sa îl lase.”

Restaurare: “Chiar așa, am mers înainte cu separarea și a fost exact în momentul acela complicat al vieții mele că am cunoscut Centrul de Ajutor al Bisericii Universale. Am decis să încerc, pentru că, chiar dacă aș fi divorțat, soțul meu a spus că dacă ar fi  obligat să semneze actele că m-ar omorî așa cum aș ieși din tribunal. Dar eu preferam să mor decât să rămân în aceea situație și a fost pentru copiii mei că am decis să merg la CdA.

Când am intrat acolo pentru prima dată, am găsit, acel Dumnezeu care, pe parcursul a atâția ani din viața mea, l-am căutat. Am ieșit de acolo diferit, mai puternică în interiorul meu, mai sigură și înăuntrul meu aveam siguranța că lucrurile se vor schimba. Am continuat să merg la slujbe la CdA și, într-o zi, mi-am dat seama că ceea ce eu vroiam într-adevăr era restaurarea căsniciei mele și nu separarea.

Dumnezeu mi-a arătat că exista o altă soluție pentru mine și, atunci, am început să lupt pentru căsnicia mea și El a răspuns rugăciunilor mele. Soțul meu a început să fie un om mai calm, deja nu mai era nervos pentru orice și pentru nimic. De asemenea și eu am început să fiu o persoană mai calmă, pentru că dacă înainte nu aveam răbdare, la CdA am învățat că pacea în casa mea nu depindea doar de soțul meu, ci în principal de mine.

Astăzi, soțul și copii mei frecventează CdA cu mine și eu am pace, pentru că pot să văd copii mei crescând fără să vadă părinții certându-se. Dumnezeu de asemenea a transformat interiorul meu, a scos din interiorul meu nesiguranța și timiditatea, devenind o femeie puternică, fără frică și care înfruntă totul.

În viața financiară, eu care înainte eram pe punct de a pierde mașina, ce aveam dificultăți în a plăti chiria și nu aveam bani nici pentru a mânca, de la angajată domestică acum am propria mea afacere. Acum, avem un magazin, avem mașina magazinului, pot să plătesc cheltuielile mele, să mp duc în vacanță și să dau ce este mai bun copiilor mei.

Patrícia Silva, CdA Areosa